Περιγραφή:
''Στην Αμμόχωστο οι εκδηλώσεις ήταν έντονες, όπως στις 25 Μαρτίου 1918: «Η ένδοξος επέτειος της Ελληνικής Παλιγγενεσίας εύρε την Αμμόχωστον από πρωΐας σημαιοστόλιστον. Την 10:30 π.μ. πάνδημος δοξολογία εγένετο εν τω ναώ του Αγίου Νικολάου, τον οποίον είχε πληρώσει ασφυκτικώς ο μαθητικός κόσμος, το διδάσκον προσωπικόν, αι αρχαί της κοινότητος και οι πολίται. Επίκαιρον πανηγυρικόν και μεστόν υψηλών και πατριωτικών εννοιών απήγγειλε μετά δυνάμεως και αληθούς εμπνεύσεως ο ενθουσιώδης κ. Λ. Ζαλουμίδης, ηκολούθησαν δε ζητωκραυγαί υπό του εντίμου Δημάρχου υπέρ του Έθνους, του Βασιλέως, του Ελληνικού στρατού και της ενώσεως της Κύπρου μετά της μητρός Ελλάδος» Ελευθερία 7/20 Απριλίου 1918. (Απόσπασμα από το βιβλίο ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ).
Μερικές απο τις περιγραφές φωτογραφιών:
- Πρόσκοποι στην Αμμόχωστο.
- Διακρίνονται στην πρώτη γραμμη αγοριών ο Αιμίλιος Πρασκέλη, ο Χάρης Χαριλάου , ο Νίκος Χριστοφορίδης στα τύμπανα όπως και η Μηλίτσα απο τον Αγιο Μέμνωνα στα τύμπανα στη δεύτερη γραμμή (κέντρο) κοριτσιών.
Εκδότης:
Βιβλιοθήκη Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Δικαιώματα:
Οι πληροφορίες για την περιγραφή του τεκμηρίου προήλθαν μέσω πληθοπορισμού. Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού.